Muut matkavinkit

Vinkki #1  - Ota huomioon lapset, kun suunnittelet matkaa. Lapsilla ei into riitä samalla lailla kuin aikuisilla. Lapset väsyvät nopeimmin. Kaikilla nähtävyyksilla ei voi käydä.


Vinkki #2  - Hyvä vaihtoehto perhematkalle on lähteä ystäväperheen kanssa lomalle. Perheet voivat vuorotella lapsien hoitovastuuta. Esimerkiksi perheen miehet voivat nukuttaa/hoitaa lapsia ja perheen äidit voivat silloin shoppailla tai käydä syömässä rauhassa.

Vinkki #3  - Rohkaiskaa lapsia pitämään päiväkirjaa matkoilla. Päiväkirjaa voi kirjoittaa päivän tapahtumia ja piirtää nähtävyyksien kuvia. Päiväkirjaan voi myös kerätä tarroja ja ihmisten nimikirjoituksia.

Vinkki #4  - Rohkaiskaa lapsianne ottamaan valokuvia matkoillanne. Lapset innostuvat matkakohteista enemmän omien kuvien kautta. Kuvia on kiva katsoa yhdessä vanhempien kanssa reissun jälkeen. Matka pysyy silloin myös pidempään lapsen mielessä.

Vinkki #5  - Muista suojata lapsesi liialta auringolta. Peittävät vaatteet, aurinkohattu, aurinkolasit, varjossa olo ja aurinkorasva ovat ehdottomia ihon palamisen, silmien vahingoittuimisen ja auringonpistoksen välttämiseksi.

Vinkki #6  - Opettakaa lapset pesemään käsiään ja käyttämään käsidesiä useasti. Turistiripuli lamauttaa helposti koko matkan.

Vinkki #7  - Riittävästi juotavaa. Anna lapsillesi riittävän usein juotavaa, ettei auringonpistos iske. Myös imettävän äidin on syytä juoda paljon vettä, jotta imetysmaitoa olisi riittävästi.

Vinkki #8  - Tarkista juomaveden kelpoisuus ulkomailla. Pullovesi on varmin tapa välttyä ripulilta. Välttäkää jääpaloja juomissa, koska jää on usein tehty paikallisesta vesijohtovedestä. Lapsien hampaat kannattaa pestä myös pullovedellä.

Vinkki #9  - Ota pienelle lapselle mukaan omat bonat ja vauvaruuat. Ulkomailla vauvan lempiruokaa voi olla vaikea löytää.


 
Printed from: http://www.perhematkat.fi/muut-matkavinkit/ .
© 2017.