Legoland, Tanska

Tanskan Billundissa sijaitseva Legoland on koko perheen mieluisa lomanviettopaikka lukuisine alueineen.

Vuonna 1968 avattu Tanskan Legoland hurmaa huikealla Legomaailmallaan. Legoland on jaettu kahdeksaan eri maailmaan: Minilandiin, Duplo Landiin, Imagination Zoneen, Legoredo Towniin, Adventure landiin, Pirate Landiin, Lego Cityyn ja Knights Kindomiin. Jokainen maailma sisältää paljon erilaista hupia koko perheelle. Alueelta löytyy myös useita ravintoloita, kauppoja ja oma hotelli. Päivälippu alueelle maksaa noin 35-40 euroa (245-275 DKK). Nykyisin Legolandeja on myös Yhdysvalloissa, Saksassa ja Englannissa.


1) Miniland
Minimaailma eli Miniland on Legolandin tunnetuin osio. Miniladista löytyy maailma pienoiskoossa yli 20 miljoonasta legosta rakennettuna. Miniladista löytyvät myös näköalajuna (Monorail), vesiveneitä lapsille (Miniboats), Legojuna (Legotrain) ja näköalatorni (Legotop). Alueelta löytyvät myös Peugeot ajokoulu ja karuselli (Caterpirral). Aivan perheen pienimmille alueelta löytyvät Sammakkohypytin (Frog Hopper), Lego Safari ja Duplo Play Zone.

2) Duplo Land
Duploland on 500 neliömetriä suuri värikäs alue täynnä kaikkea kivaa ja jännää puuhaa ja toimintaa perheen lapsille. Alueella on jättikokoisia Duplo-leegoja poliisi- ja paloasemineen (Duplo Playhouses), joissa lapset voivat leikkiä. Leegot ovat 15 kertaa normaaleja suurempia. Alueella on myös Duplo-juna (Duplo Express), Duplo-karuselli (Legondol) ja Duplo-lentokone (Duplo Airplane).

3) Imagination Zone
Imagination Zone on Pohjoismaiden suurin 4D-elokuvateatteri (Lego Studios), joka esittää useita lapsille suunnattuja elokuvia. Imagination Zonelta löytyy myös 600 000 litran Atlantis-akvaariomaailma (Atlantis by Sea Life) sekä musiikkisuihkulähde (Music Fountain).

4) Legoredo Town
Legoredo Town on villin lännen puuhamaa. Legoredossa voi laskea tukkijokea (Lego Canoe), matkustaa junalla (Mine Train), kokea vauhdin hurmaa vuoristoradassa (Timber Ride), huuhtoa kultaa (Legoldmine), ratsastaa hevosilla karusellissa (Western Ride) ja tavata "oikeita" intiaaneja (Chief Longears).


5) Adventure land
Seikkailumaassa eli Adventure Landissa sijaitsee Legolandin suurin vuoristorata (X-treme Racers). Adventure Landissa voi osallistua myös huikeaan temppelimetsästykseen (The Temple). Alueelta löytyvät myös vesikaruselli (Jungle Racers) ja seikkailurata (Adventure Path).

6) Knights Kindom
Knight Kindom eli ritarien kuningaskunta on suuri 2500 neliön linna-alue. Alueelta löytyvät upean linnan lisäksi keskiaikainen vuoristorata (The Dragon) sekä vesivuoristorata (Vikings River Splash). Kesäisin linnan sisällä esitetään myös keskiaikainen ritarinäytelmä (King's Castle Show). Roolileikeistä ja saduista pitävien ehdoton suosikkipaikka.

7) Pirate Land
Merirosvomaassa eli Pirate Landissa aistit merirosvotunnelmaa. Pirate Landissa voit vesisotia merirosvolaivassa toista laivaa vastaan (Pirate Splash Battle). Pirate Landissa voit myös matkustaa merirosvolaivassa (Pirate Wave Breaker ja Pirate Boats), leikkiä merirosvovesipuistossa (Pirate Water Falls ja Pirate Mini Water Falls ) ja hassutella pelihallissa (Pirate Games), karusellissa (Pirate Carrousel) ja majakassa (The Lighthouse).

8) Lego City
Lego City on minikaupunki, jossa voit leikkiä palomiestä (Falck Fire Brigade) ja kokea painottomuutta (Power Builder).

 

Linkit:

* Legoland Tanska
* Legoland.com

 
Printed from: http://www.perhematkat.fi/legoland/ .
© 2018.